Dinner’s served!

Tagliatelli kip met een pestoroomsaus

Nog geen inspiratie voor de maandagavond?
Laat ik nu net even een lekker recept voor je hebben uitgekozen!

Pasta is makkelijk, roepen mijn ouders altijd. Pasta is echt studentenvoer. Loze uitspraken waar niets van klopt, al zeg ik het zelf. Pasta is inderdaad wat makkelijker te bereiden dan ander voedsel, maar een goed pasta-gerecht maak je niet zomaar. De juiste toevoegingen en ingrediënten kunnen net dat echte Italiaanse gevoel creëren. Denk dus na voordat je alles zomaar bij elkaar kiepert … Dat zou een beetje zonde zijn.

Hieronder een receptje van mij dat jullie misschien wel bevalt.
Een Sauvignon Blanc wijntje erbij et voila!

Tagliatelli kip met een pesto-roomsaus op een bedje van rucola
– 1 pak tagliatelli
– 400g kipfilet
– 1 potje kappertjes
– 250g romatomaten
– 1 zakje rucola
– 1 bakje champignons (optioneel)
– 1/4 potje pesto
– 1 bakje crème fraiche
– 1 pakje slagroom
– Peper en zout
– Sauvignon Blanc

Bereidingswijze:
4 personen – 30 min bereiding – lekker!
Breng een grote pan met water op het vuur aan de kook. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes, de romatomaten in partjes en de champignons in plakjes. Doe een klontje boter of een scheutje olijfolie (Tip: gebruik olijfolie = gezonder en vind ik persoonlijk lekkerder) in een koekenpan en laat even warm worden. Voeg de kip toe en bak deze licht aan en voeg de champignons toe. Doe ondertussen de tagliatelli in de pan met inmiddels kokend water. Voeg hierbij een beetje zout en wat olijfolie toe (dit gaat het plakken tegen). Voeg bij de kip en de champignons de kappertjes, romatomaten, slagroom, crème fraiche en de pesto toe. Laat op een laag vuurtje pruttelen. Wanneer de tagliatelli gaar is (al dente) giet je deze af.
Garneer de borden met een handje rucola. Leg de tagliatelli op de rucola. Voeg daarna de saus toe. Schenk een heerlijke koude Sauvignon Blanc in 4 glazen.
Hmm, dat is pas genieten!

Dinner’s served,
Eet goed.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s