Delicious Tapas

Tapas Eetgoed

Heerlijke tapas

Daar ben ik weer!! Vandaag heb ik een nieuw recept voor het eten voor vanavond. Zin in iets makkelijks maar wel heel erg lekker? Dan heb ik hier een perfect idee voor jou:

Tapas Γ  la Eetgoed:
4 personen – 15 minuten – heerlijk
Wraps
– 1 pak wraps
– een paar pitloze druiven
– 1 fles chilisaus
– 1 pakje kipfilet
– 1 pakje roomkaas
– 1 zakje ijsbergsla
– prikkers
Gamba’s
– 1 zak diepvries wok gamba’s
– knoflook
– chilisaus
Stokbrood
– 1 tomatenbrood
– 1 olijvenbrood
– extra vergine olijfolie
– grof zeezout
Meloen
– Spaanse Iberico ham
– Galia meloen (rijp)

Bereiding Wraps:
Easy as that: wraps klaarmaken. Maar ze zijn o zo lekker. Ik heb nu een heerlijke combinatie. Wedden dat je dit vaker klaar gaat maken? Men pakt 1 wrap, besmeert deze met de roomkaas. Hierover legt men een handje ijsbergsla. Vervolgens bedek je de wrap met kipfilet plakjes. Vervolgens giet je er wat chilisaus overheen. Je rolt hem strak op en pakt hem helemaal in met plastic. Zo doe je dit bij alle wraps. Vervolgens leg je ze minimaal een half uur in de koelkast. Daarna pak je ze uit en snij je ze in schuine pakken en prik je er een halve druif op met een prikker. Et voila: genieten maar!

Bereiding Gamba’s:
Men pakt de zak met diepvries gamba’s. Je legt ze in een zeef en houdt ze even onder de koude kraan. Als het ijs een beetje ontdooid is verwarm je olijfolie in een wokpan om vervolgens de geperste knoflook te bakken. Daarna gooi je de gamba’s erbij en giet je er chilisaus bij om het geheel wat extra pit te geven (Voor de echte liefhebbers: gooi er wat sambal bij).

Bereiding Stokbrood:
Volgens mij kan een klein kind dit nog wel: verwarm de oven voor en bak de broden af in de oven. Vervolgens pak je 2 bakjes: 1 voor de extra vergine olijfolie en 1 voor het groffe zeezout. Je snijdt de stokbroden en doet ze in een leuk mandje.

Bereiding Meloen:
Zorg voor een goede rijpe Galia meloen. Deze zijn het zoetst en het lekkerste voor dit tapas gerecht. Snijd de meloen in partjes en verwijder de schil. Pak vervolgens de lekkerste ham die er bestaat: Spaanse Iberico ham en wikkel deze eromheen.

Zo zie je maar, dit is toch helemaal niet koken?! Maar dat is juist het leuke van eten. Soms hoef je geen uren in de keuken te staan om iets lekkers op tafel te krijgen. Daarom is de beleving van eten zo’n groot speelterrein, je kunt er zoveel mee!
Je kunt uren in de keuken staan om de lekkerste ingredienten met elkaar te combineren en een wereldgerecht te serveren. Maar vaak doet het oog ook wat, en als iets er lekker uitziet is het al snel goed. De geur bepaald ook veel. En wat vooral onderschat wordt: de aankleding. Dek een tafel mooi in en je eten komt al veel beter tot zijn recht. Heb je mooi servies? Goed zo, je eten zal er al snel veel mooier uitzien! Dus ook veel lekkerder. Try it and believe me baby!

Geniet van je Spaanse tapas avondje: een lekkere vino erbij en je hebt een topper van een donderdagavond. Wat wil men nog meer?

Advertenties

One thought on “Delicious Tapas

  1. Pingback: It’s time for Quiche | Eet goed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s