It’s time for Quiche

quiche

Hallo Bourgondische levensgenieters!

Het is weer weekend! Mijn favoriete moment van de hele week. In het weekend is het wel eens leuk om iets anders voor te schotelen. Ik heb vandaag voor u een recept dat als avondeten kan (misschien naast andere gerechten) of als hartige snack tijdens een feestje. Het is namelijk tijd voor Quiche! Het mooie hiervan is, je kunt ze volproppen met groenten, dus ongezond is het niet! Dat noem ik een win-win situatie.

It’s time for Quiche
– 2 pakjes bladerdeeg
– Olijfolie
– 2 Courgettes
– 1 pakje room
– 3 eieren
– 200 gram geitenkaas
– 4 grote tomaten

Bereidingswijze:
4 personen – 45 minuten – hartig en lekker
Verwarm de oven alvast voor op 220graden. Pak een taarten/quiche vorm en smeer deze in met boter. Vervolgens bedek je de gehele bodem en de zijkanten met bladerdeeg. In een kommetje kluts je de eieren het pakje room en de geitenkaas tot een geheel. Een klein beetje peper en zout toevoegen voor de smaak. De courgette wordt vervolgens in kleine blokjes gesneden. Zorg dat je 4 lange dunnen repen overhoudt voor de garnering. Verder worden de tomaten ook in partjes gesneden. Dit bak je even aan met olijfolie in de koekenpan. Vervolgens giet je de courgette en de tomaat samen met het mengsel van ei, room en kaas in de quichevorm. Je garneert de bovenste laag met tomaat en de lange sneden courgette. Nu even 30 minuten in de oven et voila! Een heerlijke quiche is all yours.

Wat is nu zo lekker aan quiche? Dit is eigenlijk hetzelfde als pasta: het kan precies zo gemaakt worden zoals een ieder het lekker vindt: je veranderd gewoon de ingrediΓ«nten van de vulling!
Mocht u deze quiche nu gemaakt hebben voor een feestje? Gewoon aansnijden in kleine partjes (net zoals een taart) en smullen maar! Mocht dit gerecht bedoeld zijn voor het avondeten, dan kan dit makkelijk geserveerd worden naast allerlei andere gerechten: zoals bijvoorbeeld in mijn vorige blogbericht:
Smakelijk eten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s