Kip in bladerdeeg

20131028-221102.jpg

Zin om de week lekker te beginnen? Dan heb ik hier een heerlijk gerecht voor jullie! Dit gerecht is vol van smaak, vullend en erg lekker. Ook zo’n kip liefhebber? Dit gerecht is net even iets anders dan de ‘standaard maaltijden’. Je zet net even iets anders op tafel dan normaal.

Kiptaartje:
– Melk
– 50g boter
– 1 pakje bladerdeeg
– 2 eetlepels paneermeel
– zout en peper
– 2 eetlepels sambal
– gembersiroop
– 400g kipfilet
– 1 zakje kerriesaus
– 50g geraspte kaas
– 1 beker crème fraîche
– 7 gemberbolletjes
– Sperziebonen

Bereidingswijze:
4 personen – 60 minuten – heerlijk vol van smaak
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de bladerdeeg lapjes neer om te ontdooien. Snijd de sperziebonen in kleine stukjes. Snijd de kipfilet in stukken en bestrooi deze met peper en zout. Bak de kip rondom gaar in de pan met boter. Gooi de sperziebonen hierbij en bak eventjes mee. Strooi hierna de kerriepoeder erbij & voeg de sambal, crème fraîche, een scheutje melk en een scheutje gembersiroop erbij. Pers de gemberbolletjes uit en voeg bij het geheel. Laat dit even pruttelen. Vet de ovenschaal in en bedek de schaal met de bladerdeeg plakken. Prik gaatjes in de bodem en bestrooi met paneermeel. Schep het kipmengsel erin. Strooi er kaas overheen en maak het geheel dicht met de rest van de bladerdeeg plakken. Vergeet niet de randen goed dicht te drukken. Bestrijk de bovenkant met melk. Zet dit gerecht 30 minuten in de oven en genieten maar.

Het kost u dan misschien net even iets meer tijd en moeite, maar dat is het zeker waard. Er kan naar smaak altijd meer groenten worden toegevoegd. Dus heeft u zin om te koken? Neem dit gerecht dan zeker in overweging!

Smakelijk & een fijne maandag avond toegewenst!
Eetgoed

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s