Risotto met kastanjechampignons en prei

Risotto met kastanjechampignons en prei

Risotto met kastanjechampignons en prei

Een van mijn favoriete gerechten is toch wel risotto. Het is lekker vol van smaak, kan met veel ingrediënten gecombineerd worden en staat mooi op tafel. Want vergeet niet lieve mensen, het oog doet heel erg veel! Vandaag heb ik een heerlijke risotto met kastanjechampignons en prei voor u. Mocht u nou voor de vrijdagavond eens zin hebben in iets anders dan een stukje vlees, probeer dit dan zeker een keer uit!

Risotto met kastanjechampignons en prei:
– risotto rijst
– 1 ui
– 50 g boter
– 1,5 liter bouillon (groenten of paddenstoelen)
– 1 prei
– 1 bakje kastanjechampignons
– 1 zakje pijnboompitten
– romatomaten
– ijsbergsla
– balsamico dressing

Bereidingswijze:
4 personen – 40 minuten – lekker
Om te beginnen zorgt u dat u de prei in ringetjes en de champignons in plakjes heeft gesneden. U verwarmt en bakt de pijnboompitten even kort in de pan. Daarna maakt u de salade alvast klaar. U snijd de romatomaten in partjes en snijd de ijsbergsla in repen. Doe dit samen in een bak met een vleugje balsamico dressing eroverheen. Vervolgens kunt u beginnen met de risotto. U snijdt een uitje erg fijn. Daarna zet u een hoge pan op het vuur. U doet de boter erin en wacht totdat deze goudbruin is gekleurd. Daarna voegt u het uitje toe en fruit deze kort in de boter. Daarna voegt u de risotto rijst toe en bakt deze even kort mee. Daarna schept u er met de pollepel bouillon bij totdat de rijst net onder de bouillon staat. Het is belangrijk bij de rijst te blijven staan. Deze kookt namelijk snel aan en dat is niet lekker. Zorg dus dat u blijft roeren. Op een gegeven moment heeft de rijst de bouillon opgenomen en droogt de rijst een beetje in. Nu is het de bedoeling dat als dit voorkomt er telkens 1 of 2 scheppen bouillon bij te scheppen. Dit doet u totdat de rijst gaar is; er is dan geen harde korrel meer te proeven.
In de tussentijd kunt u op laag vuur in een koekenpan wat boter verwarmen om vervolgens kort de prei en de champignons gaar te bakken.
U dient de risotto als volgt op: schep eerst wat salade op uw bord. Doe daar eventueel wat balsamico dressing overheen. Schep vervolgens de risottorijst eroverheen. Daarna voegt u de prei en de kastanjechampignons toe. Vervolgens schept u er een paar pijnboompitten overheen.

Een prachtig gerecht met een handig recept, dus smakelijk maar! Ik hoop dat het u smaakt! Een optie hierbij is een beetje geitenkaas door de rijst heen te roeren als deze klaar is. Dit past goed bij de kastanjechampignons.

Succes en smakelijk!
Eetgoed

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s