Gevulde Portobello’s

Gevulde portobello met geitenkaas

Gevulde portobello met geitenkaas

Portobello’s … Alleen het woord is al mooi! Wie houdt er nou niet van een heerlijke champignon? Van Kastanjechampignons tot grote portobello’s. Ik vind ze stuk voor stuk lekker. Ze zijn heerlijk als ingrediΓ«nt voor een gerecht, maar ik vind ze het lekkerst als voorgerecht. Het is een mooie volle smaak die de smaakpapillen wakker doet schudden. Een hele goede als vooraf dus. Dit voorgerecht wordt ook wel eens voor kerst gebruikt. Het is makkelijk, lekker, niet tijdrovend en vol van smaak. Ideaal toch? Kunt u al uw energie kwijt in het hoofdgerecht daarna! Vandaag dus voor u een heerlijk recept:

Gevulde portobello’s met geitenkaas en pijnboompitten:
– geitenkaas plakjes
– portobello’s (1 grote per persoon of meerdere kleinere)
– peper
– pijnboompitten
– olijfolie
– aluminiumfolie

Bereidingswijze:
vol van smaak – 15 minuten – genieten
U verwarmt de oven voor op 200 graden. U pakt de portobello’s en wast ze schoon onder de kraan. In het midden verwijderd u de steeltjes bij de champignons. Bij de portobello’s is het belangrijk dat er een klein rondje gemaakt wordt in het midden zodat de geitenkaas erin kan. Dan pakt u de geitenkaas en stopt deze in het midden van de portobello. Met een vork kan deze goed op de plaatst gedrukt worden. De pijnboompitten worden in een pan zonder olie of boter goudbruin gebakken. Daarna worden ze met een klein lepeltje in de geitenkaas in de portobello geduwd. Daarna voegt u een scheutje olijfolie toe en uiteindelijk bestrooit u de portobello’s rijkelijk met vers gemalen zwarte peper. U pakt de portobello’s in in de aluminiumfolie. Daarna zet u de portobello’s 5 minuten in de oven. De portobello’s zijn klaar als de geitenkaas licht is gekleurd. Opdienen maar & genieten!

Ik ben heel benieuwd wat u ervan vindt. Misschien heeft u het wel eens op? Ik vind het in ieder geval heerlijk! Vol van smaak, krachtig, goed voor de herfst en winter. Een perfect voorgerecht. Maar deze portobello’s zijn natuurlijk ook een goede toevoeging voor een tapasavondje!

Smakelijk!
Eetgoed

Advertenties

2 thoughts on “Gevulde Portobello’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s