Bladerdeeghapjes met pesto

Bladerdeeghapjes met pesto

Bladerdeeghapjes met pesto

Just a lovely sunday snack ! Niets is zo lekker als de borrel op de zondagmiddag. Vooral als je net heerlijk gewandeld hebt, of een boekje gelezen. Zet een lekker muziekje op, goed gezelschap erbij en borrelen maar. Ik heb een recept voor jullie voor bladerdeeghapjes met pesto. Dit is net even iets anders dan de gewoonlijke snacks op tafel. Lekker, luchtig en niet te zwaar op de maag. Perfect te combineren met een borrel! Het is makkelijk en snel te maken. Probeer het maar eens uit zou ik zeggen ;)!

Bladerdeeghapjes met pesto:
– 1 pakje bladerdeeg
– 1 potje groene of rode pesto (voorkeur)

Bereidingswijze:
borrelen – lekker – makkelijk
U verwarmt de oven voor op 200 graden. U pakt het pakje bladerdeeg uit de vriezer en legt de blaadjes langs elkaar op het aanrechtblok. Zo kunnen ze een klein beetje ontdooien. Het is belangrijk dat ze niet te ver ontdooit zijn want dan wordt het moeilijker om mee te werken. Zodra de bladerdeeg vellen een beetje ontdooit zijn pakt u een mes en snijdt het vel een keer door de breedte door. Daarna snijdt u van de 2 vellen elke keer een driehoek, om en om. Dit doet u vervolgens bij alle bladerdeeg vellen. Vervolgens pakt u een klein theelepeltje en smeert op de kleine driehoekjes telkens een beetje pesto. Dit doet u bij alle kleine driehoekjes. Vervolgens rolt u de kleine driehoekjes op tot een klein rolletje (lijkt een klein beetje op een mini-croissaint). Vervolgens legt u de hapjes op een ovenplaat en verwarmt het voor 5 – 10 minuten in de oven.

Het is zo ontzettend makkelijk, maar toch heel lekker. U heeft binnen no time een warm hapje bij de borrel. Dat is gezonder dan een stukje pizza en af en toe lekkerder dan een stukje brood.

Smakelijk en geniet van de zondag!
Eetgoed

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s