Zelfgemaakte pesto van rucola

Zelfgemaakte pesto van rucola

Zelfgemaakte pesto van rucola

Laatste plaatste ik een bericht over een heerlijke lunch van mozzarella met zelfgemaakte pesto op zuurdesembrood. Deze zelfgemaakte pesto was van basilicum blad gemaakt. Ik heb vandaag een recept voor u voor zelfgemaakte pesto van rucola. Dit is wat pittiger en heftiger van smaak, maar ook zeker de moeite waard om een keer te proberen! Heerlijk voor een lunch, bij mozzarella of in uw pasta gerecht.

Zelfgemaakte pesto van rucola:
– 1 grote zak rucola
– 1 bakje pijnboompitten
– 50 g parmezaanse kaas
– 1 teen knoflook
– agavesiroop
– olijfolie extra vierge
– peper en zout

Bereidingswijze:
lekker – zelfgemaakt – gezond
Rooster de pijnboompitten in een pan zonder boter of olijfolie. Ze zijn al vet van zichzelf. Bak ze totdat ze lichtbruin kleuren. Laat de pijnboompitten even afkoelen. Pak ondertussen een mengbakje en de staafmixer. Voeg in het bakje 1 teen geperste knoflook, de parmezaanse kaas en de pijnboompitten en mix dit tot 1 geheel. Voeg daarna een paar scheutjes olijfolie, wat peper en zout en de rucola toe. Mix dit wederom tot 1 geheel. Voeg daarna de agavesiroop toe. Proef even hoe het tot nu toe smaakt. Is de pesto nog te pittig? Voeg dan nog wat Parmezaanse kaas toe en eventueel nog wat agavesiroop. Is de pesto te zoet? Voeg dan wat olijfolie, zout en rucola toe. Als u de gewenste smaak heeft zet u de pesto weg in een potje. U kunt de pesto 1 tot 2 dagen bewaren in de koelkast. Voeg wel een laagje olijfolie toe als u deze wegzet. Dan blijft de pesto beter op smaak.

Heerlijk is het pesto! Lekker op een stokbroodje, lekker in uw pasta gerecht of bij de lunch! Geniet ervan en succes met de bereiding.

Smakelijk!
Eetgoed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s