Filodeeg gevuld met pompoen, kip en abrikoos

Filodeeg gevuld met pompoen, kip en abrikoos

Filodeeg gevuld met pompoen, kip en abrikoos

Even een keer iets helemaal anders. Dit gerecht is een echte herfst special! Een gerecht dat in deze tijd van het jaar het lekkerst smaakt. Ik eet de laatste tijd regelmatig een pompoensoep. Deze vind ik echt heerlijk vol van smaak. Dus toen ik dit gerecht aan het uitproberen was, dacht ik dat het me ook zou bevallen. De combinatie klinkt u misschien niet helemaal bekend in de oren, waardoor u er ook niet helemaal een voorstelling bij kunt maken. Maar de smaak is zo divers, zo vol en zo lekker: dit wilt u vaker eten als u het eenmaal geprobeerd hebt. Het knapperige van het filodeeg; de smaak van amandel in combinatie met de kip en abrikoos en het zachte van de pompoen. Het is een echte smaakexplosie in uw mond. Probeer het eens uit!

Filodeeg gevuld met pompoen, kip en abrikoos:
– olijfolie
– 2 el gesmolten boter in een bakje
– 1 ei
– 1 ui
– 1 pakje filodeeg
– 1/2 flespompoen
– 200 gram kipfilet
– mespuntje kaneel
– mespuntje koriander
– 50 g gedroogde abrikoos
– 50 g amandelen
– zeezout

Bereidingswijze
4 personen – 40 minuten – lekker maar anders
Om het koken goed voor te bereiden is het het handigst als u al uw ingrediΓ«nten al klaar hebt staan. Dan kunt u meteen beginnen en hoeft u niet alles tegelijk te doen. U begint bij dit gerecht dus met het snijden van de ui in kleine stukjes. Daarna snijdt u de flespompoen in kleine, hapklare blokken. De kipfilet kan ook alvast in kleine stukken worden gesneden en de abrikoos kan al in kleine stukjes worden gehakt. Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de filodeeg uit de vriezer zodat deze kan ontdooien. Dan pakt u een koekenpan en u fruit het uitje kort in de boter (of olijfolie). Daarna voegt u de pompoen toe en bakt dit ongeveer 5 minuten in de pan. Daarna voegt u de kipfilet blokjes toe. U bakt dit samen totdat de pompoen beetgaar is en de kipfilet rondom gaar is. Daarna voegt u de abrikoos, de koriander en de kaneel toe. U laat het nog even staan zodat de smaak goed in kan trekken. Pak een ruime bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Leg hier een laagje filodeeg op en besmeer deze met de gesmolten boter. Leg er dan nog een laagje filodeeg overheen en plak deze 2 laagjes aan elkaar. Daarna legt u in het midden de vulling van pompoen, kip en abrikoos. Daarna rolt u dit op en legt het met de rand naar beneden op de bakplaat. Doe dit in totaal vier keer zodat u vier mooie grote rollen hebt. Daarna bestrijkt u met een kwastje de filodeeg rollen met ei. Als laatste bestrooit u de filodeeg rollen met de amandelen en het zeezout. Nu kunnen de rollen ongeveer 20 minuten in de oven en u heeft een overheerlijk herfstgerecht.

Tip: Dit gerecht is erg lekker met een frisse bietensalade ernaast. Het is misschien niet het eerste gerecht dat u zo uitkiest, maar de variantie van smaken is zo lekker bij elkaar. Het is een ware explosie van smaken in uw mond. Een zoetje gecombineerd met een zoute smaak. Heerlijk! Ik ben benieuwd wat u ervan vindt! Succes.

Smakelijk!
Eetgoed

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s