Spaghetti met zelfgemaakte gehaktballen in een rode saus

Spaghetti met zelfgemaakte gehaktbal

Spaghetti met zelfgemaakte gehaktbal

Er is niets zo lekker dan een simpel ouderwets gerecht zoals spaghetti met gehaktballen. Dat is een gerecht dat eigenlijk altijd goed is. Want zeg nou zelf, geniet u daar soms niet net zo van als van een ingewikkelder gerecht? Ik wel in ieder geval! Maar ondanks dat het een ouderwets gerecht is: een lekkere gehaktbal is niet zomaar gemaakt. Ik heb voor u een recept voor overheerlijke gehaktballen volgens oma’s recept. Dit mag u niet missen, want ik weet zeker dat u het verschil proeft met een doorsnee gehaktbal. Probeer het eens!

Spaghetti met zelfgemaakte gehaktballen:
– olijfolie
– boter
– spaghetti
– 500 gram half om half gehakt
– 1 ui
– 2 el soyasaus
– 2 el sambal
– 2 el gembersaus
– 1 ei
– 6 beschuit of 2 scheuten paneermeel
– tomatenpuree
– rode pesto
– basilicum

Bereidingswijze:
4 personen – 20 minuten – volgens oma’s recept
Pak een diepe pan en vul deze met water. Zet deze op het vuur totdat het water kookt. Voeg dan wat olijfolie toe en wat zout en voeg de spaghetti toe voor 4 personen. Snijd intussen het uitje heel erg klein. De stukjes moeten in de gehaktbal, dus ze mogen niet te groot zijn. Doe het gehakt in een grote schaal waarin je straks alle ingrediΓ«nten kunt kneden. Voeg hier het gesneden uitje aan toe. Voeg de soyasaus, sambal en de gembersaus toe. Kneed dit samen tot 1 geheel. Voeg daarna het eitje en de beschuiten toe en kneed dit tot een geheel. Zodra alles gemengd is met elkaar kunt u het gehakt kneden tot kleine of grote gehaktballen: naar uw voorkeur. Pak daarna een koekenpan en laat de boter smelten in de pan. Als deze goudbruin is kunt u de gehaktballen erin leggen. Het is belangrijk dat u de gehaktballen eerst hard aanbakt op groot vuur. U keert de gehaktballen regelmatig om. Als de buitenkant van de gehaktballen mooi gekleurd is kunt u de gehaktballen verder laten garen op klein vuur. Zodra de gehaktballen gaar zijn kunt u er de tomatenpuree, een beetje water, 2 scheppen rode pesto en basilicum blaadjes aan toevoegen. U mengt dit tot 1 saus. Zodra de spaghetti gaar (al dente) is giet u deze af en voegt u dit bij de saus.

Gehakt is lekker, gehaktballen helemaal. Maar gehaktballen op oma’s wijze zijn de lekkerste! De sambal, soyasaus en de gembersiroop zijn net even dat beetje extra wat ze nodig hebben. Een genot voor de mond! Succes.

Smakelijk!
Eetgoed

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s