Penne met kip, courgette en mozzarella

Penne met kip, courgette en mozzarella

Penne met kip, courgette en mozzarella

Oeh, ik merk wel dat ik met mijn hoofd helemaal in Italië zit de laatste tijd. Zoveel Italiaanse pasta gerechten die ik maak! Heerlijk. Ik ga vandaag met vriendinnen samen koken en we hebben besloten een heerlijke pasta te maken. Omdat pasta met alles kan, is het zo ontzettend makkelijk! Zij wilden graag penne, dus dan doen we maar mee he ;)! Vanavond ook zin in pasta? Probeer dit gerecht dan eens uit: penne met kip, courgette, champignons, groene olijven, tomaat, groene pesto en mozzarella!

Penne met kip, courgette en mozzarella:
– 500 g penne
– 3 kipfilets
– 2 bolletjes mozzarella
– 1 courgette
– 250 g champignons
– 1 potje groene olijven
– 1 potje crème fraîche
– 1 pothje groene pesto
– 3 grote tomaten

Bereidingswijze
4 personen – 15 minuten – bella Italia
Zet een pan met water op het vuur. Giet er wat olijfolie en zout toe als het water kookt en voeg de penne toe. Snijd vervolgens de kipfilets in blokjes. Snijd vervolgens de mozzarella, de courgette, champignons, groene olijven en de tomaten in kleine eetbare stukken. Laat wat boter of olijfolie warm worden in een grote bakpan. Voeg de stukjes kipfilet toe en bak ze totdat ze rondom gaar zijn. Voeg dan de courgette en de champignons toe. Als deze gaar zijn, voeg dan de tomaat, olijven, creme fraiche en een half potje groene pesto toe. Even roeren en kijken of de smaak goedgekeurd is? Zo ja, giet de pasta af als deze gaar is en meng de pasta met de saus tot 1 geheel. Voeg op uw bord de mozzarella toe zoveel als men wenst. Iedereen heeft namelijk een andere voorkeur: veel of weinig mozzarella ;)!

Heeft u wel zin om te koken maar geen zin in veel gedoe? Dan is dit gerecht ideaal voor u vanavond. Het kost namelijk helemaal niet veel tijd, en stiekem eet u toch best wel wat groenten! Lekker, makkelijk en vullend.

Smakelijk!
Eetgoed

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s