Heerlijke uiensoep

Uiensoep

Uiensoep

Er is niets zo lekker als een soepje op zijn tijd. Na een trend van gepureerde soepen, zoals courgettesoep, smaakt een heerlijke, rijk gevulde heldere soep ook niet verkeerd. En wat is er nou lekkerder, dan na een dag hard werk, te beginnen aan een soepje dat zo vol van smaak is dat je ervan gaat watertanden. Genieten! Voor de top culinair is dit soepje zo gemaakt, maar de student wil af en toe ook gewoon lekker en simpel. Plaats er een gegratineerd stokbroodje op met kaas & klaar is de chefkok.

Heerlijke uiensoep:
– 50 g boter
– 3 grote uien
– verse munt
– 2 bouillon blokken
– 1,5 liter water
– 1 scheutje cognac

Bereidingswijze
4 personen – 15 minuten – heerlijk
Pel de uien en snijd ze tot halve ringen. Verwarm 50 g boter in de pan en laat de boter goed verhitten. Voeg dan de uien toe en fruit deze ongeveer 10 minuten in de boter. Voeg dan de verse munt en een scheutje cognac toe. Laat even intrekken. Voeg daarna de bouillon blokken en 1,5 liter water toe. Even laten koken en de soep is klaar. Mocht u er nog een lekker gegratineerd broodje op willen doen: verwarm een stokbrood in de oven zoals vermeld op de verpakking. Snijd de stokbrood in stukken. Besmeer de stukjes met boter en strooi er dan wat strooikaas op of een plakje kaas. Even kort in de nog warme oven et voila.

Smakelijk!
Eetgoed

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s