Gevulde tomaat met roomkaas, pesto en pijnboompitten

Gevulde tomaat met roomkaas, pesto en pijnboompitten

Gevulde tomaat met roomkaas, pesto en pijnboompitten

Er is niets zo lekker als ‘hapjes doen‘. Al vanaf dat ik klein ben vind ik het leuk om van allerlei eten uit te proberen. Van verschillende keukens, tot verschillende gangen tot verschillende gerechten. Vaak vind ik het dan ook zonde om tijdens 1 maaltijd maar 1 gerecht te eten. Ik ben daarom ook echt een voorgerechten-mens. Lekker hartig, niet te grote maaltijden en dan kun je er wel eens 2 pakken zonder dat je bomvol zit. Zo ook met tapas of sushi, je kunt van alles uitproberen!! Dat vind ik wel zo ideaal. Dat is nu echt genieten voor mij. Samen lekker lang tafelen onder het genot van verschillende kleine gerechten. Vandaar vandaag een recept voor een klein hapje:

Gevulde tomaat met roomkaas en pijnboompitten:
– 250 g cherry tomaten
– 1 bakje Paturain of Philadephia
– 1 bakje pijnboompitten
– zout
– peper
– 1 potje groene pesto

Bereidingswijze
tapas – 10 minuten – heerlijk
Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd met een schilmes of een tomaten mesje de topjes van de tomaat eraf. Pak een klein theelepeltje en lepel de binnenkant (zaadjes) eruit. Bak in een koekenpan de pijnboompitten goud bruin zonder boter of olie. Mix daarna in een kommetje de groene pesto met de pijnboompitten. Zet ze zo even in de oven totdat ze lekker warm en zacht worden. Vul daarna de helft van de tomaten met de roomkaas en de andere helft van de tomaten met de groene pesto en pijnboompitten.

Erg makkelijk, maar ook erg lekker. Misschien wel leuk om bij een voorgerecht te serveren. Het ziet er toch weer net even iets anders uit & het is een erg lekkere smaak als toevoeging voor de rest. Mocht u een tapasavondje organiseren, dan is dit gerecht ook ideaal. Makkelijk en snel, maar toch een extra toevoeging op tafel.

Smakelijk!
Eetgoed

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s