Winterse Wortelstamppot

Winterse Wortelstamppot

Winterse Wortelstamppot

Het is weer tijd voor winterse kost! Het weer wordt steeds grauwer, grijzer en natter. Zonde vind ik dat. Want de zomer is altijd genieten! Maar een voordeel aan dit weer: je krijgt weer zin in echte winterse kost. Boerenkool, peenstamp, spek, rookworst: kom maar op! Vandaag daarom ook een heerlijk recept voor jullie: peestamp. Thuis eten we dit normaal met een stukje spek, maar vandaag heb ik een recept voor je met hacheevlees.

Wortelstamppot met hachee:
– 1 kilo aardappelen
– 400 gram winterpeen
– 2 grote uien
– melk
– peper en zout
– water
– hogedrukpan
– staafmixer

Bereidingswijze
4 personen – 30 minuten – stamppot
Schil de aardappelen en de winterpeen. Snijd daarna de uien fijn. Stop de aardappelen, de winterpeen en de uien in de hogedrukpan met een laagje water. Laat koken totdat de groenten klaar is. Giet het water af en pureer de groenten tot 1 geheel. Voeg daarna naar smaak wat peper en zout toe. Is de massa vrij stug, dan kun je wat melk toevoegen. Nog een keer goed roeren en klaar is de chefkok!

In mijn volgende blog vertel ik jullie hoe je een heerlijke, smaakvolle winterse hachee klaarmaakt van rundvlees!

Smakelijk!
Eetgoed

Advertenties

One thought on “Winterse Wortelstamppot

  1. Pingback: Hollandse Hachee | Eet goed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s