Hollandse Hachee

Hollandse Hachee

Hollandse Hachee

In mijn vorige blog heb ik jullie verteld hoe je een echte Hollandse wortelstamppot klaarmaakt. Een heerlijk gerecht hierbij is Hachee van rundvlees. Een lekker vlees stoofpotje wat de nodige bereiding vergt, maar wat zeker de moeite waard is. Een heerlijk gerecht voor bij rode kool, of zoals vandaag in mijn geval bij wortelstamppot/peenstamp of hutspot. Hoe je het ook noemen wil πŸ˜‰

Hollandse Hachee:
– 400 gram rundvlees (van de buik van het rund)
– 2 uien
– 100 g boter
– 2 scheutjes ketjap
– 2 kruidnagel
– 1 laurierblad
– 0,5 liter water
– 1 bouillonblok

Bereidingswijze
4 personen – 2 uur – stoofvlees
Snijd de ui in fijne, kleine stukken. Snijd daarna het rundvlees in kleine stukken. Verwarm de boter in een pan op het vuur totdat dit goud kleurt. Voeg daarna de ui toe en fruit deze gedurende 5 minuten. Voeg daarna het rundvlees toe en laat even pruttelen totdat het rondom gaar is. Voeg dan de ketjap, kruidnagel en het laurierblad toe en laat even pruttelen. Voeg daarna de bouillon toe en laat nu minimaal 2 uur staan. De smaak trekt lekker in het vlees en het vlees wordt heerlijk smeuΓ―g. Schep na de 2uur het vet van de bovenkant van de hachee af en u kunt de hachee opdienen.

Smakelijk! Eetgoed

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s