Italiaanse Salade Caprese

Italiaanse salade Caprese

Italiaanse salade Caprese

Salade Caprese, een pure verwennerij. Het is eigenlijk zo simpel dat het niet eens een recept waard is. Maar het is bij deze ‘salade’ wel erg belangrijk om goede ingrediënten te gebruiken. Door het pure gebruik van de ingrediënten is het belangrijk goede producten te gebruiken. Kies dus voor een goede buffel mozzarella, en niet de goedkoopste. Kies eens rijpe, smaakvolle romatomaten uit en geen gewone tomaten. Gebruik goede extra vergine olijfolie. Gebruik zelfgemaakte pesto: zo kun je zelf de smaak bepalen. Zo niet, verdun de pesto dan een beetje met olijfolie. Dan is de smaak niet te overheersend. Normaal wordt in de salade caprese basilicum gebruikt. Ik heb vandaag gekozen voor pesto. We hadden helaas geen basilicum ;).

Italiaanse Salade Caprese:
– 1 buffel mozzarella
– 1 romatomaat
– pesto
– extra vergine olijfolie
– gemalen peper

Bereidingswijze
2 personen – Italiaans – puur
Snijd de mozzarella en de romatomaat in dunnen plakken. Meng de olijfolie met de pesto. Leg om en om een plakje mozzarella, gevolgd door een plakje tomaat op het bord. Bestrooi dit met gemalen peper. Smeer over de tomaat en mozzarella de pesto et voila.

Smakelijk!
Eetgoed

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s