KaasQuiche met bacon en prei

Kaasquiche met bacon en prei

Kaasquiche met bacon en prei

Jammmmmmmm, niets zo lekker dan een goeie quiche! Mijn vader moest laatst een buffet verzorgen voor 200man. Dus hij was druk bezig met het maken van quiches. Nu heb ik er zelf een uitgekozen die mij het lekkerst lekker om die eens na te gaan maken. En het is me gelukt. Man o man, wat was ie lekker zeg!
Een quiche hoeft niet altijd gebruikt te worden voor een buffet. Het is ook erg lekker als voorgerecht, of als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. Het is een heerlijk hartig gerecht wat altijd goed doet: zoveel smaken bij elkaar is gewoon genieten.

KaasQuiche met bacon en prei:
– 1 pakje bladerdeeg
– 1 ei
– 1 pakje kookroom
– 1 pak bacon
– 1 ui
– 1 prei
– 1 zakje strooikaas (belegen)
Optioneel:
– champignons

Bereidingswijze
4 personen – hartig – lekker
Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de bladerdeeg plakken uit de vriezer en ontdooi ze. Snijd de bacon, ui en prei in kleine stukken. Pak een springvorm en verdeel de bladerdeeg over de bodem zodat deze helemaal afgedekt is. Zet een pan op het vuur en fruit hier de uien in. Verdeel de uien daarna over de springvorm en leg de bacon en de prei erbij. Klop het eitje met de kookroom los in een bakje. Verdeel dit over de springvorm. Garneer het bovenste gedeelte van de hartige taart met de belegen kaas. Optioneel: verdeel wat champignons als garnering over de kaas heen. 20 minuten in de oven en genieten maar!

Smakelijk!
Eetgoed

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s