Kerst voorgerecht: gerookte kip op een bedje van sla met een lichte kerriesaus

Gerookte kip op een bedje van sla met een lichte kerriesaus

Gerookte kip op een bedje van sla met een lichte kerriesaus

Het is weer bijna tijd voor de feestdagen. Drukke dagen met veel cadeaus, versiering en heel veel eten. Ik vind de verplichte dagen soms best wat vermoeiend. Maar als je dit kunt eindigen met een heerlijke maaltijd is het het allemaal waard toch ;)? Ik was laatst wat aan het experimenteren met voorgerechten en ik kwam op deze uit: een heerlijk fris voorgerecht met gerookte kip in een lichte kerriesaus. Niet te zwaar op de maag, want met de feestdagen komt er nog genoeg ander voedsel voorbij!

Gerookte kip op een bedje van sla met een lichte kerriesaus:
– 200 g gerookte kip
– 1/2 krop ijsbergsla
– 1/2 zak rucola
– 8 cherrytomaten
Рtaug̩
Voor de saus:
– mayonaise
– zout
– yoghurt
– lichte kerrie
– peper

Bereidingswijze
4 personen – voorgerecht – kerst
Snijd de ijsbergsla in kleine stukken. Verdeel de ijsbergsla en wat rucola over 4 borden. Snijd de cherrytomaten in partjes en leg in totaal 2 cherrytomaten op elk bordje. Verdeel de taugé over de 4 borden. Snijd de gerookte kip in kleine blokjes en verdeel over de 4 borden. Voor de saus: klop in een bakje de mayonaise samen met de yoghurt met peper, zout en kerriepoeder. Voeg meer ingrediënten toe naar smaak.

Smakelijk!
Eetgoed

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s