Rode linzen tomatensoep met kervel

Rode linzen tomatensoep met kervel

Rode linzen tomatensoep met kervel

Zin in een lekker soepje? Dan moet je de Rode linzen tomatensoep met kervel echt eens proberen! Ik at deze soep afgelopen zondag bij mijn zus met een heerlijk stukje zuurdesembrood en wat olijfolie met zeezout. Echt puur genot. Een echte gezonde soep, goed voor de darmen, lekker vol van smaak. Deze soep is perfect voor een lunch of als maaltijdsoep met brood. Of gewoon als soep voor de hoofdmaaltijd. En niets uit pakjes! Gewoon zelf maken die handel. Want dat is het lekkerste en het gezondste. Succes :)!

Rode linzen tomatensoep met kervel:
– 400g roma tomaten
– 175 g rode linzen
– 1 ui
– olijfolie
– peper en zout
– 1 teen knoflook
– 1/2 el korianderpoeder
– 1 liter groentebouillon
– 1 wortel
– 2 stengels bleekselderij

Bereidingswijze
4 personen – gezond – lekker
Snijd de ui fijn. Snijd de wortel en de stengels bleekselderij in stukken. Doe wat olijfolie in de pan en fruit het uitje. Stop de tomaten in kokend water voor ongeveer 3 minuten. Koel ze hierna af en haal het velletje eraf. Voeg de knoflook in de pan toe en als dit even is meegebakken voeg dan de wortel en de bleekselderij toe. Laat dit kort even bakken. Voeg daarna de korianderpoeder toe. Laat even intrekken. Voeg dan de bouillon, peper en zout, de linzen en de ontvelde tomaten toe. Laat de pan op laag vuur pruttelen. Als de groenten gaar zijn kan de soep gepureerd worden. Even proeven of de smaak goed is? Anders eventueel nog wat bouillon toevoegen.
Een blaadje kervel erop en klaar!

Smakelijk!
Eetgoed

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s