Some delicious “tapasssss”!!

Some delicious tapasssss!!

Some delicious tapasssss!!

Zin in iets lekkers, maar geen zin in chips? Of wil je eens iets anders serveren dan gewoon soep als voorgerecht? Of heb je totaal geen inspiratie voor een verjaardagsfeestje? Want om nu weer kaasblokjes en toastjes met zalmsalade te serveren, begint ook een keer te vervelen. Dan heb ik de oplossing! (Het lijkt wel een tell sell reclame πŸ˜‰ ) Probeer dan deze onderstaande gerechten eens. Het is ten eerste hartstikke simpel, elke aap kan dit. Ten tweede is het ook nog eens gezond. En ten derde is het helemaal geen lange bereidingstijd! Maar je zet wel ff iets lekkers op tafel! Gewoon uitproberen dus die handel. Ik heb dit geserveerd als amuse bij een dinertje met mijn schoon familie. Verrukkelijk, want iedereen lust het!

Some delicious “tapasssss”!!:
Rosbiefrolletjes
– 8 plakjes rosbief
– 1 bakje taugΓ©
– zwarte peper
– soya saus (light)
– tuinkers
Stokbroodje kaas tomaat
– stokbrood
– tomaat
– mozzarella
Omelet rol
– 8 eieren
– 1/2 pakje room
– peper en zout
– tuinkers
– gembersiroop
– basilicum
Tomatentaartje
– bladerdeeg 4 plakken
– tomaten
– peper en zout
– olijfolie
– 1 teen knoflook
– basilicum
– oregano

Bereidingswijze
8 personen – tapas – lekker!
Het lijkt een hele waslijst aan ingredienten, maar dat valt best wel mee. De helft heb je vaak in huis! Dus komt goed πŸ˜‰
Om te beginnen met het rosbiefrolletje: Leg 1 plak rosbief voluit. Leg aan de top een handje tauge. Bestrooi met peper en giet er een beetje soya saus overheen. Garneer met wat tuinkers.
Stokbroodje kaas tomaat: Bak een stokbrood af in de oven. Snijd, wanneer deze is afgekoeld, het stokbrood in kleine stukken. Beleg met een plakje mozzarella en een schijfje tomaat en schuif nog even 2 minuten de oven in.
Omeletrol: Mix in een kom de eieren, slagroom, peper en zout en gembersiroop. Verwarm wat boter in de pan en giet het mengsel erin. Laat langzaam garen en bestrooi met de basilicum en de tuinkers. Laat op een laag vuurtje 10 minuten staan. Kijk goed of de omelet niet aanbrand. Leg er een deksel op zodat de bovenkant ook langzaam mee gaart.
Tomaten taartje: Deze is al verschillende keren op mijn blog voorbij gekomen. Simpelweg omdat het ongelofelijk lekker en ontzettend makkelijk te maken is. Pers een teentje knoflook in een pannetje met wat olijfolie. Laat ondertussen de bladerdeeg plakken ontdooien. Als de knoflook een beetje gebakken is gooi je de tomaat en de kruiden bij. Even laten bakken en klaar. Zodra de bladerdeeg plakken ontdooit zijn beleg je elke plak met een beetje tomatenmengsel. Je vouwt de randjes van de plakken om en schuift het zo in de oven: 15 minuten op 180 graden.

Smakelijk!!
Eetgoed!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s