Tonijn soep met ansjovis en sperziebonen

Tonijnsoep met ansjovis en sperziebonen

Tonijnsoep met ansjovis en sperziebonen

Het klinkt misschien een klein beetje apart, maar het is zo ontzettend lekker! Afgelopen kerst hebben wij deze soep mogen proeven, bereid door mijn moeder. Ze had het recept uit de Soepbijbel (ontzettend gaaf boek trouwens). Ik wilde jullie het recept niet onthouden. Zin om eens iets speciaals op tafel te zetten?! Probeer deze soep dan eens uit!

Tonijn soep met ansjovis en sperziebonen:
– 200 gram tonijn
– 100g sperziebonen
– ansjovis
– citroensap
– groene olijven
– tomaat
– 1 liter groentebouillon
– peper en zout

Bereidingswijze
4 personen – soep – gezond
Snijd van de sperziebonen de topjes af en snijd ze daarna in kleinere stukken. Haal de ansjovis uit het potje en laat deze even in water liggen rusten. Snijd de groene olijven in partjes en de tomaat idem. Verwarm wat olijfolie in een pan op het vuur en doe daar de sperziebonen in. Zorg dat ze 10 minuten even aanbakken en voeg dan de bouillon toe. Bak intussen in een andere pan de tonijn steak gaar (licht rose aan de binnenkant). Voeg de ansjovis, olijven, citroensap en de tomaat toe aan de soep. Proef even of er nog wat zout of peper nodig is om op smaak te brengen. Serveer als volgt: leg de tonijnsteak in het midden van het soepbord en schep de soep eroverheen met de nodige groenten.

Smakelijk,
Eetgoed!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s