Kogelbiefstuk met champignon roomsaus

Kogelbiefstuk met champignon roomsaus

Kogelbiefstuk met champignon roomsaus

Biefstuk, het blijft een heerlijk stukje vlees. Het enige lastige hieraan is de bereiding. Je kunt het zo rood maken als je wil, maar ook zo doorbakken als je zelf wil. Het enige probleem is dat je de biefstuk ook droog kunt bakken en dat is een beetje zonde natuurlijk. Volg daarom onderstaande stappen voor een lekker mals stukje kogelbiefstuk!

Kogelbiefstuk met champignon roomsaus:
– 200g kogelbiefstuk
– 100g champignons in stukjes gesneden
– 1 ui fijngesneden
– 200g room
– peper en zout
– roomboter

Bereidingswijze
2 personen – vlees – hoofdgerecht
Haal de kogelbiefstuk een half uur voor het bakken uit de koelkast. Dep het vlees droog met keukenrol totdat er geen sap meer vanaf komt: de boven en de onderkant. Probeer er niet met een vork in te prikken, maar pak het vast met een klem of een schuifspaan. Bestrooi de kogelbiefstuk vlak voor het bakken rijkelijk met peper en zout. Verwarm roomboter in een braadpan en laat deze goed warm worden, maar niet verbranden. Leg het stuk vlees erin en bak even kort aan. Draai hierna meteen weer om en bak de andere kant kort aan. Zet het vuur dan laag en laat het vlees zo langzaam garen met regelmatig keren. Voel aan het vlees hoe rauw de binnenkant nog is. Druk er kort op en als dit stug aanvoelt is de biefstuk al ver gebakken. Voelt deze niet zo stug aan dan is ie mooi rose aan de binnenkant. Haal de biefstuk uit de pan en bedek met aluminium folie. Leg nog even in de oven op 100 graden. Fruit de ui in dezelfde pan van het vlees. Voeg daarna de champignons toe en bak deze mee. Voeg daarna room, peper en zout en wat boter toe. Laat de saus rustig warm worden. Haal de biefstuk uit de oven en serveer op een bedje van rucola. Doe de champignon roomsaus in een klein kommetje en zet ernaast op het bord.

Smakelijk,
Eetgoed!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s