Hartige spinazietaart

Hartige spinazietaart

Hartige spinazietaart

Na een kleine tijd afwezig te zijn geweest ben ik weer terug met volop nieuwe blogs/recepten/instagram foto’s en een hoop enthousiasme! Vandaag te beginnen met een heerlijke Popeye-taart die ik laatst heb gemaakt: spinazieeeeee. Dat was lekker zeg!

Spinazie is vroeger altijd al mijn lievelingseten geweest: zelfs als klein kind! Best wel gek eigenlijk, aangezien kids meestal alleen gek zijn op pizza, friet of Happy Meals van McDonalds. Ik hield vroeger al van spinazie met een gehaktbal erbij : jammie! Zo ben ik op het idee gekomen van deze heerlijke taart. Een hoop spinazie, een beetje mozzarella en roomkaas en bladerdeeg: puur genieten!

Hartige spinazietaart:
– 600g diepvries spinazie (vers is lekkerder, maar diepvries is ook dikke prima!)
– 1 pakje bladerdeeg (10 plakken)
– 5 eieren
– 100ml room
– zout en peper
– roomkaas
– 1 bol mozzarella

Bereidingswijze
4 personen – hartig – vegetarisch
Doe de 600g diepvries spinazie in een pannetje en laat ontdooien op het vuur. Af en toe roeren. Als de spinazie geheel ontdooit is, giet je het vocht af. Laat de spinazie goed uitlekken in een zeef. Dep desnoods nog goed na met keukenpapier zodat de spinazie goed droog is. Ontdooi de bladerdeeg plakken. Bekleed een taartvorm met de bladerdeeg. Klop in een kommetje zout en peper met de eieren los en voeg de room toe. Giet dit door de spinazie. Voeg 2 el roomkaas toe. Giet het spinaziemengsel in de taartvorm. Snijd een bolletje mozzarella in plakken en beleg de bovenkant van de taart ermee.

Smakelijk,
Eetgoed!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s