Frisse rode bieten salade met rucola, augurk en walnoot

Frisse rode bietensalade met rucola, augurk en walnoot

Frisse rode bietensalade met rucola, augurk en walnoot

Hmm… dit is een van mijn moeders favorieten: rode bieten salade. Ik heb deze salade vandaag ook op haar manier gemaakt. Het is lekker zoet (door de rode bieten) maar toch lekker fris. Je eet vegetarisch, maar toch vult deze salade goed. Wij eten deze thuis vaak als bijgerecht. Mijn zus zou hem als hoofdmaaltijd eten: ook prima te doen! Buiten een prachtig culinair plaatje is het ook verschrikkelijk lekker. Gewoon lekker dus, gewoon proberen, gewoon maken. Laat me weten wat je ervan vindt πŸ™‚

Frisse rode bieten salade met rucola, augurk en walnoot:
– 3 rode bieten
– 1/2 zak rucola
– 6 mini augurken
– olijfolie
– peper en zout
– handje walnoten
– 1 el mayonaise

Bereidingswijze
4 personen – salade – vegetarisch
Kook de rode bieten (zonder ze te schillen of er ook maar iets aan te doen) in een pan met water. Laat ze afkoelen en snijd daarna de kontjes eraf en haal het velletje eraf. Doordat ze al gekookt zijn is dit heel erg makkelijk: makkelijker dan dat je dit vantevoren gaat doen. Pas op met witte kleren: ik zat he-le-maal onder ;)! Doe in een schaal de rucola en wat olijfolie. Snijd de rode bieten in kleine blokjes en voeg toe. Snijd de augurk in kleine plakjes en voeg toe. Snijd 3/4 van de walnoten kleine en voeg toe. Voeg daarna de mayonaise toe en wat peper en zout en roer goed door. Garneer met wat rucola rondom en de overige walnoten.

Smakelijk,
Eetgoed!

Advertenties

2 thoughts on “Frisse rode bieten salade met rucola, augurk en walnoot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s