Groente gehaktballen met paksoi, bleekselderij en taugé

Groente gehaktballetjes met paksoi, bleekselderij en taugé

Groente gehaktballetjes met paksoi, bleekselderij en taugé

Zomaar uit het niets kwam ik ineens op dit idee: Waarom maak ik niet eens een keer een gehaktballetje met wat knapperige groenten erin verwerkt?! Juistttt … dat zijn nog eens ideeën! Meteen uitwerken die handel en de rest van het gezin laten proeven. Missie was geslaagd: Ze vonden het lekker! Ik heb wel eens recepten voorbij zien komen van “gehaktballen” van groenten: oftewel zonder vlees. Maar ik dacht, laat ik de groenten en het gehakt gewoon samen voegen en kijken wat we daaruit krijgen. Nou, dat kan ik je vertellen: een ontzettend lekkere gehaktbal! Uitproberen dus 😀 ! Lekker met een frisse salade ernaast.

Groente gehaktballen met paksoi, bleekselderij en taugé:
– 200g gehakt
– 1 ei
– 1 el sambal
– 1 el gembersiroop
– 2 stengels bleekselderij
– 2 bladen paksoi
– 1 handje taugé
– 4 el paneermeel
– zout en peper
– boter

Bereidingswijze
4 personen – meat – knapperig
Pak een grote bak waarin je de ingredienten kan mengen. Voeg het gehakt toe en bestrooi met peper en zout. Doe er een el sambal bij en een scheutje gembersiroop. Snijd de bleekselderij, paksoi en taugé fijn en voeg toe. Pak een eitje en voeg deze toe. Ga lekker met je handen in de bak en meng alles goed samen. Giet er tussendoor elke keer een beetje paneermeel bij om het geheel goed te binden aan elkaar. Indien nodig, gewoon meer paneermeel toevoegen. Draai daarna gehaktballen van het mengsel. Pak een braadpan en laat het boter warm worden in de pan. Laat de gehaktballen op groot vuur garen: regelmatig keren.

Smakelijk,
Eetgoed!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s