Bladerdeeg taartjes met pesto, mozzarella, tomaat en pistachenoten

Bladerdeeg taartje met pesto, mozzarella, tomaat en pistachenoten

Bladerdeeg taartje met pesto, mozzarella, tomaat en pistachenoten

Je hebt van die dagen dat je echt echt echt geen zin hebt om allemaal moeite te doen in de keuken. Maar gelukkig heb ik vaker van die dagen dat ik zin heb om uitgebreid te koken! Lekkere recepten uitproberen, of zelf gerechten verzinnen, uitproberen, proeven en genieten! Daar kan ik hele dagen mee vullen. Zo’n dag had ik gelukkig afgelopen week. Ik ben gek op bladerdeeg, simpelweg omdat je er zoveel mee kunt. En ik hou van Italiaans eten. Als je deze 2 dingen combineert dan kom je uit op dit gerecht: LEKKER!!

Bladerdeeg taartjes met pesto, mozzarella, tomaat en pistachenoten:
– 6 plakken bladerdeeg
– 6 siliconen cake vormpjes
– 1 ei
– 2 el room
– peper en zout
– handje pistachenoten
– 1 bol mozzarella
– 12 cherry tomaten
– 6 el pesto

Bereidingswijze
6 personen – lekker – vegetarisch
Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de bladerdeeg vellen uit de vriezer en ontdooi deze. Kluts het ei los samen met de room en wat peper en zout in een kommetje. Snijd de tomaatjes in partjes en de pistachenoten in kleine stukken. Snijd de mozzarella in vierkante blokjes. Bekleed elk siliconen vormpje met 1 vel bladerdeeg. Leg hier de mozzarella, noten en de tomaat in. Schep er een eetlepel pesto op. Giet in elk vormpje het ei/room mengsel. Probeer de cakejes een klein beetje dicht te vouwen met de punten van het bladerdeeg vel en doe ze vervolgens 20 minuten in de oven. Smullen maar!

Smakelijk,
Eetgoed!

Advertenties

2 thoughts on “Bladerdeeg taartjes met pesto, mozzarella, tomaat en pistachenoten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s