My signature dish: Kip ovenschotel met sperziebonen, gember en kerrie in bladerdeeg

My signature dish Kip ovenschotel met sperziebonen, gember en kerrie in bladerdeeg

My signature dish Kip ovenschotel met sperziebonen, gember en kerrie in bladerdeeg

Iedereen heeft zijn eigen signature dish. Die van mij is denk ik toch wel dit gerecht: Een lekkere pittige ovenschotel met kip, kerrie en sperziebonen in bladerdeeg. Dit is zo ontzettend lekker (al zeg ik het zelf). Hoe deze smaken combineren is echt fantastisch. Je hebt een volle romige smaak, een zoetje van de gember, het pittige van de sambal. Echt puur genieten. Ook eens proberen?! Kijk snel hieronder hoe je dit gerecht maakt:

My signature dish: Kip ovenschotel met sperziebonen, gember en kerrie in bladerdeeg:
– 400 g kip
– 100 g sperziebonen
– 6 gember bolletjes
– 3 el sambal
– 250 ml creme fraiche
– 1 zakje kerriesaus (poeder)
– 1 pakje bladerdeeg

Bereidingswijze
4 personen – signature dish – genieten
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kip in kleine blokjes. Snijd de uiteinden van de sperziebonen af en snijd ze in kleine stukken. Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien. Bak de kip met wat olijfolie in de wok (of pan) rondom. Doe er wat zout en peper bij. Als de kip bijna gaar is, voeg dan de sperziebonen toe. Voeg daarna de creme fraiche en het zakje kerrie saus toe. Goed doorroeren. Pers de bolletjes gember fijn over de kipschotel en roer goed door. Voeg daarna de sambal toe. Goed roeren en als de kip gaar is kan het vuur uit. Bekleed een oven schaal met de bladerdeeg en bewaar een beetje voor de bovenkant. Prik gaatjes in de bodem en doe daar wat paneermeel overheen. Voeg het kipmengsel toe en bekleed de bovenkant met bladerdeeg. Giet er een beetje melk overheen en dan kan de schotel voor 30 minuten in de oven.

Smakelijk,
Eetgoed!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s