Vega: Couscous salade met mozzarella, tomaat en basilicum

Vega couscous salade met mozzarella, tomaat en basilicum

Vega couscous salade met mozzarella, tomaat en basilicum

Als je van die heerlijke, zonnige dagen zoals nu hebt, is niets zo lekker als een frisse couscous salade als avondeten. Het is licht, lekker, vol van smaak en het vult goed. Het valt niet zo zwaar op de maag als een goede pasta. Perfect dus! Couscous kan op heel veel verschillende manieren bereidt worden. Dat is het makkelijke ervan. Je kunt er een heerlijke Marokkaanse maaltijd van maken met kip, maar je kan er ook een salade van maken met mozzarella. Ik koos voor het laatste: het was zo mooi weer, dan heb ik geen zin in een te vullende maaltijd. Vandaag mijn recept van couscous salade zoals ik hem het liefste eet.

Weet je wat het leuke is?! Mijn vader, de chefkok, vond hem ook lekker. Dat is extra genieten, want die houdt eigenlijk niet zo van couscous. 1 schouderklopje voor mezelf dus πŸ˜‰

Couscous salade met mozzarella, tomaat en basilicum:
– 250 g couscous
– 2 bollen mozzarella
– 250g cherrytomaten
– 5 takken verse basilicum
– 5 flinke scheuten olijfolie
– peper en zeezout
– 3 el pesto
– 8 takjes bieslook
– 1 handje pistache noten

Bereidingswijze
4 personen – gezond – vegetarisch
Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Voeg er wat olijfolie en zout aan toe. Snijd de mozzarella, cherrytomaten en basilicum fijn. Doe dit in een mengkom. Voeg daar een scheutje olijfolie aan toe, peper en zeezout en de pesto en roer goed door. Doe er een handje pistachenoten bij. Knip de takjes bieslook klein en voeg deze toe. Als het water kookt haal je de pan van het vuur en giet je er de couscous bij. Laat even staan zodat de couscous kan wellen. Als deze al het water heeft opgenomen giet je er flinke scheuten olijfolie bij en roer dit goed door. Pak een grote pan/schaal waar alles in past en voeg de couscous bij het mozzarella mengsel. Even proeven, anders naar wens nog ingrediΓ«nten toevoegen.

Smakelijk,
Eetgoed!

Advertenties

2 thoughts on “Vega: Couscous salade met mozzarella, tomaat en basilicum

  1. Hi. Heerlijk couscous. Ga je recept zeker een keer uitproberen. Ik maak het vaak met gebakken uitje,puntpaprika en feta. Yum. Hierbij nog lekker gebakken courgette en vego “kipstukjes”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s