Vega: witlof met geitenkaas, gorgonzola, honing, balsamico en pijnboompitten

Vega witlof met geitenkaas, gorgonzola, honing, balsamico en pijnboompitten

Vega witlof met geitenkaas, gorgonzola, honing, balsamico en pijnboompitten

Ik word al blij als ik alleen al naar de foto kijk! Dit is zo ontzettend lekker en nog gezond en vegetarisch ook! Dit is lekker als voorafje, of gewoon als bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. Een salade met alleen maar lekkere ingrediënten, al zeg ik het zelf. En je hebt het in een handomdraai gemaakt!

Vega: witlof met geitenkaas, gorgonzola, honing, balsamico en pijnboompitten:
– 4 stronken witlof
– handje pijnboompitten
– handje sesamzaadjes
– honing
– balsamicosaus
– 100g geitenkaas
– 100g gorgonzola

Bereidingswijze
4 personen – vegetarisch – gezond
Het fijne aan dit gerechtje is dat je niet hoeft te koken. Je gebruikt de ingrediënten gewoon zo: Was de witlof stronkjes goed onder de kraan. Snijd het kontje eraf en pel de bladeren los van het stronkje. Leg de blaadjes naast elkaar neer en dep ze droog. Bak de sesamzaadjes en de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie goudbruin. Laat even afkoelen. Pak een blaadje witlof en smeer hier geitenkaas op. “Plak” er als het ware het andere blaadje op. Doe dit ook met 2 blaadjes voor de gorgonzola. Doe op de ene helft van de witlof blaadjes geitenkaas en op de andere helft van de blaadjes gorgonzola. Leg ze op een schaal neer en giet er wat balsamico en honing overheen. Doe de sesamzaadjes en de pijnboompitten er overheen en je bent al klaar. Simpel he?! Nu nog proeven: LEKKER!!

Smakelijk,
Eetgoed!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s