Homemade croutons

Homemade croutons

Homemade croutons

Zelfgemaakte croutons … heerlijk voor in een salade of in de soep. Maar hoe maak je ze eigenlijk?! Ik wilde altijd al eens zelf croutons maken, vooral omdat ik ze ontzettend zout vind en heel erg duur als ik ze in de supermarkt moet halen. Maar nu kun je oud brood gebruiken en kun je zelf de smaak bepalen. Snel zelf een keer maken dan. Oh, en nog een fijn weetje: als je ze in een bakje (met deksel) bewaard, kunnen ze wel 2 weken mee!

Homemade croutons:
– 6 sneetjes oud brood (bruin of wit, wat je lekker vindt)
– 1 teentje knoflook
– olijfolie
– zeezout
– peper
– de inhoud van 1 tomaat

Bereidingswijze
een bak vol – lekker – voor in de salade of soep
Verwarm de oven voor op 140 graden. Pak de sneden oud brood en snijd ze in kleine blokjes. Sommigen halen de korstjes eraf, maar ik vind dat juist wel lekker. Zet een koekenpan op het vuur en verwarm de olijfolie. Pers hier het knoflookteentje boven uit en voeg de inhoud van 1 tomaat toe. Zodra de olijfolie te heet wordt, zet je het vuur uit. De ‘blokjes’ brood doe je in een schaal. Hier giet je de olie met knoflook en tomaat overheen. Goed roeren en nog een beetje zout en peper toevoegen. Doe ze daarna op een bakplaat met wat bakpapier. 30 minuten in de oven en klaar zijn ze! Heerlijk voor in een salade.

Smakelijk,
Eetgoed!

Advertenties

2 thoughts on “Homemade croutons

  1. Pingback: How to: zelf kaas grillen! | Eet goed!

  2. Pingback: Homemade Caesar Salad | Eet goed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s