Vega: Gevulde paprika met geitenkaas, pistachenoten, tomaat, basilicum, bieslook en honing

Vega Gevulde paprika met geitenkaas, pistachenoten, tomaat, basilicum, bieslook en honing

Vega Gevulde paprika met geitenkaas, pistachenoten, tomaat, basilicum, bieslook en honing

Paprika’s uit de oven: dat is al een klein feestje. Ze worden dan namelijk een stuk zoeter! Maar als je er dan ook nog eens deze ingredienten bijdoet, dan is het helemaal 1 grote party in je mond. Tju, wat is dit lekker! En jij kan dit nu ook klaarmaken! Let op: het is ontzettend vullend. Ik zou een halve pakken per persoon. Dus wil je een keer de blits maken tijdens een etentje, kom dan met deze lekkere dingen aanzetten. Gegarandeerd een succes. Zelfs voor mijn vader, want die heeft een hekel aan geitenkaas. Dan doe je toch iets goed, of niet dan? 😉

Vega: Gevulde paprika met geitenkaas, pistachenoten, tomaat, basilicum, bieslook en honing:
– 4 rode paprika’s
– 200g geitenkaas
– 2 el honing
– 1 handje pistachenoten
– 8 takjes bieslook, fijn gehakt
– 5 takjes basilicumblaadjes, fijn gehakt
– 200g cherrytomaten, fijn gesneden

Bereidingswijze
4 personen – vegetarisch – gezond
Verwarm de oven voor op 140 graden. Was de paprika’s en snijd de stengel eruit. Snij de bovenkant van de paprika af zoals een soort dekseltje. Leg dit apart. Snijd de zaadlijsten eruit en spoel de binnenkant goed af. Dep daarna droog met keukenpapier en laat even op zijn kop drogen. Pak een schaal en meng hier alle ingredienten in: tomaten, geitenkaas, honing, pistachenoten, bieslook en basilicum. Alles klein gesneden en door elkaar roeren zodat het 1 massa wordt. Even proeven: het moet zo al ontzettend lekker zijn, anders doe je iets niet goed. Wil je iets meer honing of iets meer basilicum? Toevoegen!! Verdeel dit geitenkaasmengsel over de paprika’s en zet ze op een bakplaatje in de oven. Even een kwartier verwarmen en dan even checken of ze al zacht genoeg zijn. Ik heb ze er zelf 30 minuten in gehad, dan is de paprika lekker zacht en zoet. Zet de temperatuur niet te hoog, want dan krijg je zwarte paprika’s en dat is niet helemaal de bedoeling 😉

Smakelijk,
Eetgoed!

Advertenties

2 thoughts on “Vega: Gevulde paprika met geitenkaas, pistachenoten, tomaat, basilicum, bieslook en honing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s