Vi­tel­lo ton­na­to maar dan net iets lekkerder!

Vitello tonnato maar dan net iets lekkerder!

Vitello tonnato maar dan net iets lekkerder!

Vitello tonnato is een verrukkelijk voorgerecht. Maar net even iets lekkerder op mijn manier 😉 Dit zijn van die voorgerechten, net zoals carpaccio, waar je in de basis hetzelfde gerecht krijgt, maar waarbij elk restaurant het op zijn eigen manier doet: een andere dressing, extra veel van een bepaald ingrediënt of juist heel weinig. Er is geen goed of fout: het is smaak-afhankelijk. Idem dito met Vitello Tonnato. Gewoon smullen dus. Je moet alleen even weten hoe je het klaarmaakt.

Vi­tel­lo ton­na­to maar dan net iets lekkerder!:
– 1/2 blikje tonijnmoot naturel
– 5 plakjes fricandeau
– 1 avocado
– tuinkers
– 4 cherrytomaatjes
– handje rucola
– 2 el kappertjes
– 2 el mosterd
– 2 el mayonaise
– beetje citroensap
– 2 scheutjes warchester saus

Bereidingswijze
2 personen – gezond – lekker
Pureer de tonijn met de mayonaise, warchester saus en de mosterd tot 1 gladde saus. Voeg er een beetje citroensap bij en eventueel (indien nodig) wat zout. Leg op het bord 5 kleine stapeltjes rucola. Leg hier de fricandeau overheen. Garneer met de kappertjes, tomaat en avocado en doe er wat saus overheen. Leg los op het bord ook nog wat ‘druppetjes’ saus. Garneer de saus met kappertjes en tuinkers.

Smakelijk,
Eetgoed!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s