Aardpeertaartje met feta en spinazie

Aardpeertaartje met feta en spinazie

Aardpeertaartje met feta en spinazie

Jammiee!! Weer zo’n heerlijk vegetarisch gerecht van mijn zus. Ze heeft vorig jaar vlees voorgoed links laten liggen en is nu mijn heldin in de vegetarische keuken. Waar ik nog denk, wat moet ik ermee…. Heeft zij al hele gerechten in d’r koppie. Fijn is dat, als ik weer eens op visite kom. Want dan krijg je zulke lekkere recepten op mijn blog ;)! Deze is dus van en voor mijn zus! Heb je dus zin in iets lekkers?! Maak dit gerecht dan eens klaar.

Aardpeertaartje met feta en spinazie:
– 500g aardpeer
– 200g feta
– 200g spinazie
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– olijfolie
– eigeel van 2 eieren
– 1 bakje crème fraîche
– bladerdeeg

Bereidingswijze
4 personen – vegetarisch – lekker
Verwarm de oven voor op 180graden. Schrob de aardperen goed schoon en haal er de overtollige stengels af indien aanwezig. Snijd de aardpeer in klein blokjes en zet ze alvast in de oven in een schaal met wat boter. Zo hebben ze de tijd goed voor te kunnen garen. Anders zijn ze te hard. Snijd de ui klein, de feta in blokjes en snijd de spinazie fijn. Pers de knoflook in een pan met olijfolie. Fruit het uitje hierin met de knoflook. Voeg de spinazie toe en als deze iets is geslonken de feta blokjes. Haal de pan van het vuur af. Meng het geheel met het eigeel en de crème fraîche. Haal de aardpeer uit de oven en giet bij het mengsel. Pak een taartvorm en vet in met wat boter. Bedek de vorm met de bladerdeeg plakken en giet het mengsel in de taartvorm. Zet ongeveer 20 minuten in de oven et voila: genieten maar!

Smakelijk,
Eetgoed!

Plaats een reactie