Homemade Guacamole Dip & waarom avocado zo gezond is

Homemade Guacamole dip

Homemade Guacamole dip

Nog een idee nodig voor de borrel van vanavond?! Probeer eens deze gezonde (!) Guacamole dip. Hartstikke lekker bij tortilla chips of gewoon op een toastje. Ik eet hem ook erg graag als voorgerechtje bij mijn soep of als lunch op mijn boterham. Heb je een andere reden nodig waarom je Guacamole dip moet eten, buiten dat het ontzettend lekker is? Nou, hier komen ze:
De avocado is een echte superfood en bevat allerlei essentiële voedingsstoffen voor een gezond lichaam. Ze bevatten kalium, vitamine B, C, D en foliumzuur. Ze verlagen het cholesterolgehalte en helpt de spijsvertering bij het wegspoelen van giftige stoffen zoals alcohol. Daarnaast helpt de avocado bij het regulieren van de bloeddruk en heeft een positief effect op de hersenen. Durf nu nog maar eens te zeggen dat je ze niet wil eten 😉 Gelezen pap? Gewoon eten die handel!

Homemade Guacamole Dip:
– 4 rijpe avocado’s
– 1/2 rode ui
– 2 tenen knoflook
– 1/2 tomaat
– 1/2 rode peper
– sap van citroen
– beetje zout en peper

Bereidingswijze
4 personen – lekker – MEGA gezond
Snijd het uitje en de rode peper heel fijn en doe in een schaaltje. Pers de teentjes knoflook hier over uit. Snijd de tomaat en de avocado in kleine blokjes en voeg bij het schaaltje. Pers wat sap van een citroen over het geheel uit. Dit is niet alleen lekker voor de smaak, maar zal er ook voor zorgen dat de avocado niet bruin kleurt. Roer de ingredienten goed door elkaar met een vork, zodat je het geheel nog een beetje kan pletten. Proef en voeg indien nodig wat zout en peper toe. Serveer met een lekkere schaal tortilla chips of bij een stokbroodje.

Smakelijk,
Eetgoed!

Plaats een reactie